Budapest     2020-09-19   Csatlakozz hozzánk facebookon
Vasrúddal verték agyon a siófoki vállalkozót! 
Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt jogerõsen húsz és tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Pécsi Ítélõtábla azt a két férfit, aki 2014-ben megölt és kirabolt egy vállalkozót Siófokon.

A többszörös visszaesõ másodrendû vádlottra húsz év fegyházat szabott ki elsõ fokon a Zalaegerszegi Törvényszék 2018 õszén. A visszaesõ elsõrendû vádlottat - az elsõfokú ítéletet két évvel súlyosítva - a táblabíróság tizennyolc év fegyházra ítélte. Harmadik társukat bûnsegédként elkövetett rablás miatt hat év fegyházra ítélték.

A Pécsi Ítélõtábla közleménye szerint a három vádlott 2014 augusztusában egy siófoki vállalkozó kirablására készült. Ketten egy-egy fémcsövet magukhoz véve indultak el a férfi lakásához, a harmadik vádlott pedig a háztól nem messze leállította az autót és fedezte társait.

Amikor a vállalkozó, aki elõzõleg összegyûjtötte üzleteinek bevételét, kiszállt háza udvarán az autójából, az addig rejtõzõ két férfi odalépett hozzá.

A másodrendû vádlott vasrúddal nagy ütést mért áldozata fejére, aki a földre esett és perceken belül meghalt. A két férfi a sértett nadrágját a benne lévõ 1,2 millió forinttal és egy mobiltelefonnal együtt elvitte, majd a pénzt hármuk között elosztották.

A nyomozók nem hagyták figyelmen kívül, hogy az áldozaton megtalálásakor nem volt nadrág – azt az elkövetõ magával vitte. Hasonló esetekben felmerül a szexuális indíték, jelen esetben azonban nem errõl volt szó: a vállalkozó – szokása szerint utolsó estéjén is – üzleteinek napi bevételét, mely péntekenként volt a legnagyobb, egyszerûen zsebre vágta. Az elkövetõ nem foglalkozott a részletekkel: nadrágostul vitte a pénzt” - írta 2014-ben a Zsaru magazin.

Az elsõrendû vádlott másnap tudta meg, hogy áldozatuk meghalt. Ekkor egy korábban rendõrként dolgozó ismerõsének úgy mondta el a történteket, hogy az általa tervezett rablás során az elkövetõk a megbízást túllépve megölték a sértettet. Az ismerõs megosztotta a hallottakat korábbi felettesével, aki értesítette a nyomozóhatóságot. Ezután fogták el a vádlottakat.

A jogerõs ítélet értelmében csak a harmadrendû vádlott bocsátható feltételes szabadságra, büntetése kétharmadának letöltése után.

Forrás: 168 Óra
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Botrány: Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatása közben, megszólalt a színésznő
Öngyilkos lett a gyönyörű időjós: halála előtt ezt írta a Facebookra
Botrány a bíróságon: Kiborult a tárgyaláson Bíró Ica (videó)
Hatalmas vitát váltott ki a cicusok között az IKEA-ban vásárolt aprócska babaágy
Bizonyára nagyon kényelmes is, ezért érdemes volt érte állandóan harcolni. A gazdi, Ryoko Komine nem is gondolta, hogy ennyire nagy sikert arat három macskájánál az IKEA-ban vásárolt apr...
  
Csodálatos videón egy mesebeli élőlény
A természetben ritkán találkozhatunk vele, mert bujkál előlünk, ezért megmutatjuk itt mennyire cuki. A menyét közeli rokona ez a kistestű ragadozó. Alapból barnás-vöröses a bundája, a...
  
Sokkoló barbárság: A részeg nagypapa kilógatta két éves unokáját a 4.emeletről (videó)
Rettenetes pillanatok egy szibériai panelben. Tragédiát előztek meg a rendőrök az oroszországi Szurgutban. Szeptember 14-én a szibériai város Kukujevickij nevű utcájában az egyik panelé...
  
Cuki videó: Láttál már nyuszit takarítani?
Ha eddig még nem, akkor most fogsz! Bini igen rendes nyuszi, lelkiismeretesen porszívóz fel maga után. Azt hiszed ilyen csak a mesékben van? Tessék itt a bizonyíték: