Budapest     2020-09-19   Csatlakozz hozzánk facebookon
Elkényeztetett macskaként él gazdáival egy lakásban ez a puma! (videó) 
A beteg állatot az elaltatás elõl mentették meg örökbefogadói, és egy kutyaiskolában tanították rendre. Elképesztõ videókat készítenek a barátságos nagymacskáról.

A kígyóktól a tarantuláig sokféle állatot képesek emberek a lakásukban tartani kiskedvencként. De talán az még senkinek nem fordult meg a fejében egészen eddig, hogy egy pumát tartson a panellakásában.

A híres argentin focistáról elnevezett nagymacska, Messi örökbefogadószüleivel Aleksandr és Mariya Dmitrievvel él az oroszországi Penzában található otthonukban.

2016-ban került hozzájuk három hónapos korában. A helyi állatkertben született, de kisebb volt, mint az átlag pumák, és egészségügyi problémái is voltak.

Az állatkert nem találták alkalmasnak arra, hogy társai közt éljen se fogságban se vadon, így azt tervezték, hogy elaltatják Messit. Ekkor tûnt fel a színen Alekszander és Marija, hogy megmentsék az állatot.

A pár szerint elsõ látásra szerelem volt. Miután alaposan átgondolták, és megtervezték, hogyan tudnak egy ragadozót tartani lakásukban, megvásárolták Messit. Az õ örömükön macskájuk, Kira nem osztozik, határozottan féltékeny nagytestû rokonára.
Messit „cicának” becézik, de a tartása és nevelése sokkal inkább egy kutyáéra hasonlít. Egy kutyaiskolában tanították rendre. Messi napjainkban már 10 parancsot is képes teljesíteni. Gazdái hosszú sétákra szokták vinni, a fürdõkádban csutakolják le, és nyers húsokkal: marhával, csirkével, pulykával etetik.

Mikor Messi híres lett az interneten, sokan kritizálták a párt. Arra utaltak, hogy jobb lenne neki a vadonban. Azonban Alekszander és Marija felhívták követõik figyelmét rá, hogy Messi egy rendkívül szelíd és beteg példány, aki elpusztulna természetes élõhelyén. Annak ellenére, hogy senkit nem buzdítanak rá, hogy szelídítsen pumát, õk mégis szeretnének egy vörös tigrist és egy hegyi oroszlánt, hogy Messinek legyenek barátai.

Forrás: SZMO
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Botrány: Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatása közben, megszólalt a színésznő
Öngyilkos lett a gyönyörű időjós: halála előtt ezt írta a Facebookra
Botrány a bíróságon: Kiborult a tárgyaláson Bíró Ica (videó)
Hatalmas vitát váltott ki a cicusok között az IKEA-ban vásárolt aprócska babaágy
Bizonyára nagyon kényelmes is, ezért érdemes volt érte állandóan harcolni. A gazdi, Ryoko Komine nem is gondolta, hogy ennyire nagy sikert arat három macskájánál az IKEA-ban vásárolt apr...
  
Csodálatos videón egy mesebeli élőlény
A természetben ritkán találkozhatunk vele, mert bujkál előlünk, ezért megmutatjuk itt mennyire cuki. A menyét közeli rokona ez a kistestű ragadozó. Alapból barnás-vöröses a bundája, a...
  
Sokkoló barbárság: A részeg nagypapa kilógatta két éves unokáját a 4.emeletről (videó)
Rettenetes pillanatok egy szibériai panelben. Tragédiát előztek meg a rendőrök az oroszországi Szurgutban. Szeptember 14-én a szibériai város Kukujevickij nevű utcájában az egyik panelé...
  
Cuki videó: Láttál már nyuszit takarítani?
Ha eddig még nem, akkor most fogsz! Bini igen rendes nyuszi, lelkiismeretesen porszívóz fel maga után. Azt hiszed ilyen csak a mesékben van? Tessék itt a bizonyíték: