Budapest     2020-09-19   Csatlakozz hozzánk facebookon
Szuper hír: Összegyûlt a pénz, állatkertet vásároltak, visszakapták a szabadságukat az állatok! 
Váratlan gyorsasággal, néhány nap alatt összegyûlt adományokból a pénz ahhoz, hogy civil szervezetek megvásároljanak egy franciaországi állatkertet és annak egzotikus lakóit, köztük nílusi vízilovakat, pingvineket, vöröspandákat, és visszaküldjék õket származási országukba, a vadonba - adta hírül az MTI.

A hét környezet- és állatvédõ szervezetet tömörítõ Rewild kezdeményezés indított gyûjtést az interneten annak érdekében, hogy a bretagne-i Pont-Scorff állatkertjének 560, részben aggasztó körülmények között élõ lakói visszanyerhessék szabadságukat.

A szervezõk hétvégi közlése szerint 22 ezer 200 magánszemély felajánlásából kevesebb mint egy hét alatt 650 ezer euró gyûlt össze a fogságban élõ állatok kivásárlására. A cél gyors túlteljesítését nagyban elõsegítette, hogy Marc Simoncini francia vállalkozó, a Meetic partnerkeresõ szolgáltatás alapítója egymaga 250 ezer eurót adományozott.

Az állatvédõk eredetileg májusig tervezték összegyûjteni a projekt megvalósításához minimálisan szükséges 600 ezer eurót (több mint 200 millió forintot). A gyors siker ellenére a gyûjtést nem állítják le, hogy maradjon pénz az adásvétel után szükséges teendõkre is.

A Rewild december 16-án írt alá 600 ezer eurós elõszerzõdést az állatkert megvásárlásáról. A felszámolandó intézmény helyén rehabilitációs központot hoznak létre csempészektõl elkobzott védett állatok számára.

Forrás: Travelo
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Botrány: Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatása közben, megszólalt a színésznő
Öngyilkos lett a gyönyörű időjós: halála előtt ezt írta a Facebookra
Botrány a bíróságon: Kiborult a tárgyaláson Bíró Ica (videó)
Hatalmas vitát váltott ki a cicusok között az IKEA-ban vásárolt aprócska babaágy
Bizonyára nagyon kényelmes is, ezért érdemes volt érte állandóan harcolni. A gazdi, Ryoko Komine nem is gondolta, hogy ennyire nagy sikert arat három macskájánál az IKEA-ban vásárolt apr...
  
Csodálatos videón egy mesebeli élőlény
A természetben ritkán találkozhatunk vele, mert bujkál előlünk, ezért megmutatjuk itt mennyire cuki. A menyét közeli rokona ez a kistestű ragadozó. Alapból barnás-vöröses a bundája, a...
  
Sokkoló barbárság: A részeg nagypapa kilógatta két éves unokáját a 4.emeletről (videó)
Rettenetes pillanatok egy szibériai panelben. Tragédiát előztek meg a rendőrök az oroszországi Szurgutban. Szeptember 14-én a szibériai város Kukujevickij nevű utcájában az egyik panelé...
  
Cuki videó: Láttál már nyuszit takarítani?
Ha eddig még nem, akkor most fogsz! Bini igen rendes nyuszi, lelkiismeretesen porszívóz fel maga után. Azt hiszed ilyen csak a mesékben van? Tessék itt a bizonyíték: