Budapest     2020-09-19   Csatlakozz hozzánk facebookon
Rohamosan lett ilyen ez a kutyus mert lemérgezték - Nevetséges indokkal magyarázta a történteket a megkínzott kutyák gazdája! 
Feldagadt fejû, csontsovány kutyát mentettek állatvédõk Galgahévízen, Pest megyében. A két év körüli kutya nyakába belegyógyult a kötél és annyira rátekeredett, hogy az állat még leülni sem tudott. Hónapok óta szenvedhetett így. Gazdája az ATV Híradó stábjának pénzhiánnyal, mérgezéssel és azzal magyarázta a történteket, hogy hamis volt a kutya. Feljelentették.

Csontsoványan, bedagadt fejjel találták meg állatvédõk ezt a kutyát a pest megyei Galgahévízen. A két év körüli keverék kutyus nyakára annyira feltekeredett a kötél, hogy mozdulni nem tudott. Valószínûleg hónapok óta csak egy helyben topogott, a madzag miatt még leülni sem volt képes.

A kutya egy kerítéshez volt kikötve. A nyakát véresre vágta a vastag kötél, az állat iszonyatos kínokat élhetett át étlen-szomjan. Délelõtt a kutya gazdáját otthon találta az ATV Híradó stábja. Többféle indokkal próbálta magyarázni a történteket. „Ez rohamosan lett ilyen ez a kutyus mert lemérgezték, és nem volt beoltatva, nem mertem elmenni állatorvoshoz, hogy jöjjön ki segítsen nekem. És ettõl lett ilyen ödémás a feje" - nyilatkozta a férfi a stábnak.

Közben a Patriknak keresztelt kutya kezelése elkezdõdött az Állatorvostudományi Egyetemen. A mentését végzõ szervezet vezetõje rendszeresen látogatja. Tõle kaptuk ezeket a friss felvételeket is. Látszik, hogy sokkal jobban van és az átélt borzalmak ellenére, barátságos az emberekkel, folyamatosan csóvál, érdeklõdik.

„Az elsõ lépés az, hogy fizikálisan fel kell erõsíteni, mert addig nem lehet õt altatni a mûtéthez. Plasztikázni kell a nyakát, de nagyon rossz állapotban van, fel kell erõsíteni mert nem bírná az altatást. Most ezen dolgoznak, mindent megkap a kutya amit kell.” Ezt már Som Marianna, a Gödöllõi Árva Lelkek Állatvédõ Egyesület elnöke mondta.

Patrik mellett két másik kutyát is találtak az állatvédõk a galgahévízi családnál. A nagyobbik szintén ki volt kötve a kerítéshez, a kisebbiket pedig a ház elõtt álló kocsiban tartották, a hidegben - éheztették a saját ürülékét ette. Kezelõorvosuk szerint azonban mindketten felépülnek.

Székely Dániel, a Turul Állatkórház vezetõ állatorvosa szerint „az alultápláltság jelei mutatkoznak, komoly bõr problémái vannak, valószínûsíthetõen rühatka áll a háttérben, kezelés alatt áll õ is, meg fog gyógyulni szépen a következõ 1-2 hét alatt.”

Az állatvédõk a kutyák gazdáit feljelentették. Az állatkínzás 2004-ben került be a BTK-ba mint vétség, e szerint minõsített esetben is maximum három év börtön adható. 2017-ben egy a mostanihoz hasonló állatkínzási eset váltott ki közfelháborodást. Fülöp kutya gazdáit elsõ fokon 4 hónap, másod fokon 8 hónap letöltendõ börtönre ítélték.

Forrás: ATV
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Botrány: Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatása közben, megszólalt a színésznő
Öngyilkos lett a gyönyörű időjós: halála előtt ezt írta a Facebookra
Botrány a bíróságon: Kiborult a tárgyaláson Bíró Ica (videó)
Hatalmas vitát váltott ki a cicusok között az IKEA-ban vásárolt aprócska babaágy
Bizonyára nagyon kényelmes is, ezért érdemes volt érte állandóan harcolni. A gazdi, Ryoko Komine nem is gondolta, hogy ennyire nagy sikert arat három macskájánál az IKEA-ban vásárolt apr...
  
Csodálatos videón egy mesebeli élőlény
A természetben ritkán találkozhatunk vele, mert bujkál előlünk, ezért megmutatjuk itt mennyire cuki. A menyét közeli rokona ez a kistestű ragadozó. Alapból barnás-vöröses a bundája, a...
  
Sokkoló barbárság: A részeg nagypapa kilógatta két éves unokáját a 4.emeletről (videó)
Rettenetes pillanatok egy szibériai panelben. Tragédiát előztek meg a rendőrök az oroszországi Szurgutban. Szeptember 14-én a szibériai város Kukujevickij nevű utcájában az egyik panelé...
  
Cuki videó: Láttál már nyuszit takarítani?
Ha eddig még nem, akkor most fogsz! Bini igen rendes nyuszi, lelkiismeretesen porszívóz fel maga után. Azt hiszed ilyen csak a mesékben van? Tessék itt a bizonyíték: