TheNews
            KEZDŐLAP      FELIRATKOZÁS  
2019. október 15. kedd, Teréz
Változtassunk rajta: Magyarország a kóbor macskák és kutyák országa!
Egy társadalom mentális állapotát az is mutatja, ahogyan az állatokkal bánnak. Miközben a Facebookon ezerszám lájkoljuk a kutyás, cicás oldalakat, a valóságban Magyarországon mindennaposak a brutális állatgyilkosságok és -kínzások. A rengeteg kóbor kutyát és macskát a menhelyek már nem tudják befogadni. Az állatvédelmi rendszer súlyos krízisét jelzi, hogy az állatmentők 99 százaléka önkéntesként dolgozik. De kik ezek az elhivatott emberek? Miért vállalják, hogy munka mellett, időt, energiát nem sajnálva, saját zsebből is fizetve mentsék az állatokat? Közülük mutatunk be néhányat.

Ha az újságíró személyesen is érintett egy témában, jobb, ha nem hallgatja el. Én múlt év végén döntöttem el, hogy menhelyi cicát fogadok örökbe. Az interneten böngészve bukkantam rá a gödöllői Bárka Cicamentő Alapítványra, amely kitette az oldalára a gazdikra váró állatok képeit. Rögtön megakadt a szemem az egyik kajla kölyökmacskán, miatta utaztam Gödöllőre.

Az egyszemélyes alapítvány Karsai Veronikáé. A családi házukban él három gyerekével, párjával és a mentett, befogadott cicákkal, akik – mondjuk így – nincsenek kevesen. A nappaliban, az emeleten, a garázsban mindenütt cicák. A macskamennyiség ellenére a ház tiszta és rendezett. A sokaságból egy cica jött oda hozzám lelkesen, éppen az, amelyiknek a fotóját előzőleg kiválasztottam. Mimi azóta is velem él, és mára gyönyörű macskahölgy lett.

Neki köszönhetően fantasztikus embereket is megismerhettem. Az önkéntes állatmentők munka mellett próbálnak esélyt adni azoknak az állatoknak, akik az emberi felelőtlenség áldozatai. Nagy többségük elhivatottságból teszi, ingyen, sőt gyakran a saját pénzüket áldozzák védenceikre. Sokan azt hiszik, az állatmentőknek kötelességük hívásra azonnal kijönni, és eltüntetni az utcán kóborló kutyákat, macskákat. Karsai Veronika is megkapta már, hogy végezhetné jobban a dolgát a fizetéséért. Pedig az alapítvány számlájára érkező támogatásokat az utolsó fillérig az állatokra költi. Korábban a helyi Fresssnapf állateledelboltban dolgozott napi 10-12 órát, most a Rossmann-nál kapott munkát. Azt mondja, keresetének nagy része rámegy az állatmentésre. Hogy miért ilyen drága ez? Minden hozzájuk kerülő állatot két hétre karanténba, külön ketrecbe tesznek, leszűrik őket az összes fertőző macskabetegségre, gyógyíttatják, féregtelenítik, ivartalanítják a cicákat, megkapják az alapoltásokat. Csak ezután keresnek nekik gazdákat.

– A múlt héten 120 ezer forintot fizettem az állatorvosnak, ez két hét költsége volt, pedig sok kedvezményt kapunk – jegyzi meg Vera.

Mindennap hajnalban kel, csak a macskák almozása, megetetése két és fél óra. Este, munka után ugyanennyi idő. Amikor a gazdajelöltek jönnek, előtte négy és fél órát takarít. Bár a gyerekei már felnőttek, Budapesten tanulnak, így is segítenek, amiben tudnak. A házban lévő macskalétszám persze a családra is terhet ró. Előfordultak emiatt kisebb súrlódások, de számíthat a családra, a társára. No meg a barátnőjére, Fodor Zsuzsannára is, aki az alapítvány létrehozásától a cicák gondozásáig ezer teendőt átvállal. Együtt tartják felszínen a Bárkát.

Nemrég egyik ismerőse hívta fel Verát: egy elhagyatott garázs előtt kiscicát talált, egész nap ordít, de az anyja nem törődik vele. A bezárt garázsban még lehetnek kölykök. Vera először azt mondta, ők már nem tudnak többet befogadni, legfeljebb kiteszik a honlapjukra a cica képét, hátha tud segíteni valaki. De amikor meglátta a fotón a néhány napos kiscicát, párjával együtt elindultak éjjel, hogy kinyissák a garázst. Bent még négy kölyköt találtak. Az anyjukkal együtt elhozták őket, szorítottak helyet nekik is.

Naponta kérdezik tőle, hogy miért az állatoknak segít. Hisz annyi rászoruló ember is van. – Azt szoktam felelni erre, hogy minden ember felelős valamennyire a saját sorsáért, még a legnehezebb helyzetben lévőknek is van esélyük változtatni. És sokan nem is engedik, hogy segítsenek nekik. De az állatok teljesen kiszolgáltatottak, pedig ők is érző élőlények, és ha éheznek, betegek, nincs kihez fordulniuk.

Persze nem mindenki van olyan helyzetben, hogy ennyi állatot hazavihessen. Például Belle Krisztina a férjével egy zuglói lakásban lakik, nekik „csak” három cicájuk van. Kriszta óvónő, fejlesztőpedagógus, szakértő tanfelügyelő is. Kevés szabadidejében ő és a férje is állatokat mentenek.

– Én a csigát is átrakom az út másik oldalára, ha esik az eső, és olyan helyen mászkál, ami veszélyes – mondja.

A környékükön is sok a kóbor állat, hatsávos utakon szaladgálnak, amíg el nem üti őket egy busz vagy autó. Sanyi, a sovány, bolhás cica beszökött a zuglói házuk udvarába, és ott tanyázott. Egyik éjjel durva vihar tört ki, Kriszta férje lement egy hordozódobozzal, és Sanyi azonnal beleugrott, engedte, hogy hazavigyék. Új gazdái gyógyították, gondozták, és szépséges macska lett belőle, olyannyira, hogy a Facebookon Sándor néven külön oldala és rajongótábora lett. S bár ott szerepel az is, hogy a sztárcica örökbe fogadható, felelős gazdát még nem találtak neki.

– Akadt, aki azzal keresett meg, hogy két macskája már kiesett az ablakból, szeretnének harmadikat. A másik tíz macskát tartott egy szobában. Volt, aki megmondta, sem almot, sem egészséges tápot nem tud venni.

Karsai Veronika szerint is egyre nehezebb felelős gazdákat találni. Pedig ők csak szerződéssel adnak ki állatot, ha az örökbefogadó vállalja, hogy rendszeresen beoltatja és ivartalanítja a macskát. (Ebben, ha kell, segítenek neki.) Csak benti tartásra adnak cicákat, vagy olyan kertes házba, ahol macskabiztos kerítés van. Ők nem azért mentenek meg egy állatot, hogy azután újra elkóboroljon: megmérgezzék, elüssék, éhen haljon. De mivel az emberek nem szívesen vállalnak felelősséget, egyre több macska marad náluk.

– Ha az ember elkezdi az állatmentést, egyre több szörnyű esettel találkozik, és nem tudja megállni, hogy ne segítsen. Híre megy, hogy ezt csinálod, és mindenki téged fog hívni. A címünket nem hozzuk nyilvánosságra, hogy ne hordjanak ide minden állatot, de így is rendszeresen találunk a teraszon „meglepetéscsomagot”.

A magyar hagyományosan állattartó nép, a Facebookon ezrével lájkolják a kutyás, macskás oldalakat. A felszín mögött azonban rémisztő a kép. A hatóságok évi 300-400 bejelentett állatkínzásról tudnak, de a valós szám ennek a sokszorosa lehet. Nemrég nagy felháborodást keltett, hogy egy balotaszállási nő halálra kínozta a robogó autójához kötött kutyáját. Az állatvédők ezután országos demonstrációt szerveztek, követelve, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítéljék a kegyetlen állatgyilkosokat. Főleg vidéken mindennapos, hogy a kutya-, macskakölyköket vízbe fojtják, agyonverik, megmérgezik. Sokszor szadista módon ölnek.

Karsai Veronika meséli, hogy nemrég a sínekre dobva, zacskóban három kiscicát találtak. A szájuk, a szemük tele volt földdel, ami arra utal, hogy élve eltemették őket. A kölyköket az anyjuk valószínűleg kiásta, a „gazda” akkor tehette őket nejlonzacskóba. A cicák válságos állapotban voltak.

Idehaza sokan nem hajlandók ivartalanítani, viszont az állatok meggyilkolását elfogadhatónak tartják. Sok helyen tiltják a kóbor macskák etetését, és ezzel lassú éhhalálra ítélik őket. Veráék közelében egy nő ajándékba kapott egy cicát, és nem akarta ivartalanítani. Három év múlva már 27 macskája volt. Húsüzemben dolgozott, a nyesedékekkel egy ideig etetni tudta őket. Csak akkor kért segítséget az állatmentőktől, amikor elveszítette az állását.

– Amikor mi kimentünk hozzá, a macskái már három napja nem ettek. A hat anyamacska mindegyike vemhes volt, hat-hét utóddal – mondja Vera.

Belle Krisztina statisztikákra hivatkozik: ha egy macskapárnak hat utódja születik, és azok is tovább szaporodnak, hét év múlva már több mint kétmillió utódjuk lesz. Nemzetközi felmérések szerint az unióban Magyarország élen jár az egy főre jutó kutyák, macskák számában. Körülbelül kétmillió kutya és annál is több macska lehet a hazai háztartásokban, de a többségükről nem gondoskodnak megfelelően. Nyugat-Európában sokkal kevesebb a kóbor állat, mivel eleve sokkal kevesebb kutyát, macskát tartanak. Jóval tudatosabban, felelősségteljesebben viselkednek az állatokkal.

Klagenfurtban egy állatmenhelyen Belle Krisztina azt látta, hogy egy kutyára 15 négyzetméter jut, és minden ragyog a tisztaságtól. Az intézmény állami és magántámogatásokat is kapott.

Balogh Ernő, az Országos Állatvédelmi Alapítvány alapítója a bécsi utcákon egyetlen kóbor állattal sem találkozott. Meglátogatott egy háromszáz férőhelyes kutyamenhelyet: száz állatot gondoztak benne. Az intézmény költségeinek 90 százalékát az önkormányzat finanszírozta. Ezzel szemben a hazai állatmenhelyek nem kapnak állami támogatást, adományokból, az egyszázalékos szja-ból és külföldi segélyekből próbálnak fennmaradni. Pályázhatnak olykor központi forrásokra, de a kiírás feltételeit csak kevesen tudják teljesíteni.

– Akkora anyagi önerő és sokmilliós bevétel kellene, hogy a legtöbb állatvédő szervezet elesik ettől a lehetőségtől – magyarázza Balogh Ernő.

Karsai Veronika szeretne az otthonán kívül egy állatmenedéket létrehozni, de ehhez több millió forintra lenne szükség. Elvileg pályázhatna, de erre csak a két éve működő alapítványok jogosultak, ahogy az egy százalékra is. Bár civilként már öt éve mentenek állatokat, a Bárka csak egy éve működik.

Arról, hogy hány kóbor állat lehet Magyarországon, megoszlanak a vélemények, de a civilek szerint több millió kutya és macska is lehet. Ez nemcsak az állatokra nézve szörnyű, de az emberekre is veszélyes. A kiéhezett, csoportokba verődő kóbor kutyák támadhatnak, a macskák pedig sok madarat is elpusztítanak. Ebösszeírás ugyan létezik, a kutyáknak kötelező a csip és az oltás, de főleg a kisebb településeken ezt sokan nem tartják be. A macskák esetében közrendészeti ellenőrzés nincs, sem kötelező csip, sem oltás, miközben a veszettséget ugyanúgy terjeszthetik, mint a kutyák.

– Az ország éves költségvetéséből évente mindössze negyvenmillió forint jut az állatvédelemre, ami semmire sem elég

– mondja Balogh Ernő. – Csak a nagyobb menhelyek engedhetik meg maguknak, hogy néhány fizetett alkalmazottjuk is legyen. Önkormányzati fenntartásuk csakis a gyeptelepeknek van, és ők 14 nap után elaltathatják az állatokat, sok helyen meg is teszik. Jóval hasznosabb lenne, ha ezt a közpénzt nem gyilkolótelepekre, hanem prevencióra fordítanák: ivartalanításra, felvilágosító kampányokra.

Az állatmentők 99 százaléka önkéntes, ingyen dolgozik, nélkülük már rég összeomlott volna a rendszer.

Belle Krisztina és segítőtársai a közösségi oldalakat használják az állatmentések szervezésére, létrehozta a Facebookon az Önkéntes Állatmentők Közösségét. Rengetegen posztolják itt a bajba jutott állatok fotóit. Együttműködnek az önkéntes fuvarozókkal, akik a sérült állatok szállítását is vállalják. Óriási a lelki nyomás az önkénteseken, mivel hiába szeretnének segíteni az állatokon, gyakran nem tudják hová vinni őket. Az ideiglenes állatbefogadóknak nincs több kapacitásuk, a menhelyek megteltek. Az egyik éjjel Tóalmásról jött a segélykérés: az úton fekszik egy elütött cica, még él. Mivel a közelben nem volt éjszakai állatorvosi ügyelet, önkéntes fuvarozók riasztásával megszervezték a cica Budapestre szállítását. Voltak állatorvosok, akik már hozzá sem akartak nyúlni. Végül találtak egy ügyeletet, ahol sokktalanították az állatot, és ellátták. Mikor reggel visszamentek érte, a cica már elpusztult. És kifizették a negyvenezer forintos kezelési költséget.

– Az a lány, akivel együtt csináltuk a mentőakciót, azt mondta: ez volt az utolsó. Ő ezt nem bírja tovább.

Kriszta elmeséli azt az esetet is, amely a leginkább megviselte. Az állatmentők között akadnak, akik a vemhes állatokat is elviszik ivartalanítani. Ilyenkor méhen belül pusztítják el a kicsinyeket, mondván, ez is jobb, mintha az utcára születnének meg. Krisztáék is gondoztak egy vemhes anyamacskát, bármikor várható volt a szülése. Kriszta talált neki gazdát, aki az anyát és a kölykeit is befogadta volna. Kérte a macskakolóniát gondozó kollégáját: az anyamacskát kíméljék meg, mert lesz otthonuk.

– Másnap a kolléganő mégis elvitte ivartalanítani ezt a macskát is. Amikor számonkértem, miért tette, annyit mondott: neki elvei vannak. A kölyköket úgy pusztították el, hogy esélyük volt egy jó életre.

Máskor Miskolcról küldtek a Facebook-oldalukra egy fotót egy macskáról, aki kiesett a tizedik emeletről. Túlélte valahogy, és az összezúzott testet valaki odatette az egyik lakó ajtaja elé. Ezt a mentést is nagyon nehéz volt a fővárosból megszervezni, ráadásul Nyíregyházára kellett szállítani a cicát, mert csak ott tudták megröntgenezni. Krisztának mindez 45 ezer forintjába került. Majd egyszer csak bejelentkezett nála a cica miskolci gazdája, és felháborodva kérdezte, hogy merészelték az ő macskáját Nyíregyházára vinni. Noha megígérte, hogy a költségeket állni fogja, a mai napig nem fizetett.

Egy társadalom mentális állapotát az is mutatja, hogyan bánunk az állatokkal. Van, aki könnyeket hullat egy utcára dobott cica láttán, de érzéketlen, amikor nyomorgó családokat lakoltatnak ki. Mások az agressziójukat az állatokon vezetik le, mert ezt büntetlenül megtehetik.

A brutális állatkínzásokat mindig megelőzi a gondatlan állattartás. Az önkormányzatok 15 ezer forintos pénzbüntetést róhatnának ki azokra, akik elhanyagolják az állataikat, de szinte sosem teszik meg. A magyar bíróságokon néhány esetben már kiszabtak letöltendő börtönbüntetést állatkínzókra, de többnyire csak akkor, ha az illetőnek hosszú priusza is volt. Nemzetközi kutatások igazolják: azok, akik állatokat kínoznak, gyakran embertársaikkal is erőszakosak.

Az állatmentésben persze sok a sikersztori is. Mindenkinek van egy-egy története arról, hogyan sikerült olyan állatok életét is megmenteni, akikről már lemondtak az orvosok. Karsai Veronika azt mondja, számukra az a legnagyobb elismerés, ha a befogadó gazdák fotókat küldenek az egykori „bárkás” cicákról, akik boldog családtagként élnek új otthonukban.

Forrás: 168 Óra
Évek óta eteti a kislány a varjakat, akik cserébe ajándékokkal halmozzák el őt! (videó)

Szívszorító: Örökbe fogadta a család a menhely legidősebb kutyusát, az utolsó hónapjait boldogságban töltötte!

Cuki videó: Nem fogod elhinni, mit csinál ez a kutyus a kocsiban!

Szép gesztus egy budapesti fagyizótól: Mindenféle állat számára ki van készítve vízzel töltött itató! (fotók)

Szerető gazdit keresünk Mancinak, ennek a csodaszép félénk cicalánynak!

Szívszorító videó két beteg kutyusról, akik jóban-rosszban segítik egymást!

Követendő példa: Étel-ital adagolókat telepítenek a perui hatóságok a kóbor kutyáknak! (videó)

Cuki videó: Ennél aranyosabb keksz reklámot még nem láttál!

Andy Vajna drámája: Kegyetlen részleteket osztott meg Vajna Timi!

Évek óta eteti a kislány a varjakat, akik cserébe ajándékokkal halmozzák el őt! (videó)
Szívszorító: Örökbe fogadta a család a menhely legidősebb kutyusát, az utolsó hónapjait boldogságban töltötte!
Cuki videó: Nem fogod elhinni, mit csinál ez a kutyus a kocsiban!
Szép gesztus egy budapesti fagyizótól: Mindenféle állat számára ki van készítve vízzel töltött itató! (fotók)
Szerető gazdit keresünk Mancinak, ennek a csodaszép félénk cicalánynak!
Szívszorító videó két beteg kutyusról, akik jóban-rosszban segítik egymást!
Követendő példa: Étel-ital adagolókat telepítenek a perui hatóságok a kóbor kutyáknak! (videó)
Cuki videó: Ennél aranyosabb keksz reklámot még nem láttál!
Andy Vajna drámája: Kegyetlen részleteket osztott meg Vajna Timi!
Tragikus baleset Nyíregyházán: Lánykérés előtt halt meg Henrietta!
Segíts egy megosztással! Ez a pici kutyus csak arra vár az Illatos úton, hogy végre valaki hazavigye!
Szívmelengető: 12 év után került elő az elveszett kutyus!
Cuki videó: Új párt kapott Magyarország egyetlen petymeg kandúrja!
Megérkezett telelőhelyére Zoltán, a jeladós fekete gólya!
Borzalmas részletek derültek ki: Végzett 3 hónapos kisbabájával a kegyetlen nő!
Eltörte diákja kezét egy hódmezővásárhelyi tanár!
Kiszabadítja a férfi a farönkön ragadt baglyot! Miután megmenti, nem is lehetne hálásabb a madár! (videó)
Szívszorító videó: Balesetben meghalt a férfi, a temetésen a lova koporsó fölé hajolt és sírni kezdett!
Inkább élt a fagyos utcán, minthogy magára hagyja a kutyusát egy hajléktalan férfi! (videó)
Örökbe fogadó családot keresnek a különleges mosollyal rendelkező mentett agárnak!
Szívmelengető videó: Elárvult babakutyákat nevelt fel a sajátjaként az anyamacska!
Keress rá Google-en! - Kiabálta a fogorvosnő! Fatális orvosi hiba miatt halt meg a fiatal lány!
Így ölte meg VV Fannit a gyilkosa! Kiderült az oka is!
Minden megosztás számít: Kb. 4 hónapos gyönyörűségek szerető gazdit keresnek!
Szívszorító videó: Életében először látják meg a kék eget és zöld füvet a laboratóriumi majmok!
Imádnivaló kisfilm: Ezért fogadj örökbe idős kutyust!
Tovább él, aki kutyát tart!
Megrázó részletek: Egy budapesti erdőben holtan találták Csuja Imre fiát öngyilkos lett!
Sokkoló: 11 éves fiút vert össze boxerrel egy diáktársa Budapesten!
Hős: Életét kockáztatva mentette meg az erkélyről lógó kutyát a férfi!
Cuki videó: Egy kutyus hátára kapaszkodott fel a bébikoala!
Szívmelengető fotók: Füstmérgezést kapott cicát mentettek a gödöllői tűzoltók és mentők!
Most érkezett: Holttestet találtak a Tiszában!
Segíts egy megosztással szerető gazdit találni ennek a cicusnak! Egy bokor alatt találták!

thenews.hu

minden amiről beszélnek
Szívszorító videó: Sírva fakad a kutyus, amikor újra meglátja a gazdáját!
6 éve él egy tölgyfán ez a cica! (videó)
Cuki videó: Élő adásban vette át a műsor vezetését egy cica!
Kegyetlenül meggyilkolt baba holttestére találtak rá egy benzinkútnál!
Egy megosztás, egy esély: Szolnokon találták ezt a pici lányt! Régi vagy új gazdáját keresi!
Cuki videó: Ennek az apró szurikátának a nevetése garantáltan mosolyt fog csalni mindenki arcára!
Hős: A jeges vízből mentette ki az életéért küzdő kutyát ez a férfi! (videó)
Megható videó: Így köszöni meg a bika, amikor kiszabadítják a fogságból!
Szörnyű hír: Tömegsírba kerülhet Terry Black!
Kirúgták a tanárra támadó budapesti diákokat! Az egyikőjük elárulta miért tették! (videó)
Nagyon cukik: A 7 hónapos kisbaba és az ő bébiszitter cicája!
Cuki videó: Kéz a kézben sétál a parton a pingvinpár!
Csodálatosak: Addig nem mozdul a barátja mellől az elefánt, amíg fel nem kel a földről! (videó)
L.L. Junior: A fiamnak otthon kellett volna lennie a baleset idején!
Segíts egy megosztással! Elveszett Tücsi a XVI. kerületi Bányai Elemér utcából!
A fagyhaláltól mentette meg a magára hagyott pici babát ez a cica! (videó)
Határtalan anyai szeretet: Azonnal ugrik a jegesmedve, ahogy meglátja bajba jutott bocsát! (videó)
Cuki videó: Gyerekek módjára ugrálnak, játszanak a trambulinon a fiatal rókák!
Új szemtanú az ablakon kizuhant Pannika ügyében: Látta mit tett az apa közvetlen a tragédia után!
Tragédia: 4 gyermek halt meg a lakástűzben, nagyapjuk magukra hagyta a kicsiket!
Cuki videó: Ez a róka úgy viselkedik mint egy kutyus, de ha meghallod, ahogy nevet...
Legjobb barátok: Együtt szunyókál a kisfiú és a kacsája! (videó)
Ilyet se látni mindennap: Beugrott egy szarvas a fodrászüzletbe! (videó)
Sorra halnak meg az emberek a nagykanizsai halálházban!
Nem egy háziállatot vittek el, hanem egy családtagot: 150 ezer Ft a nyomravezetőnek!
Megható videó: A kutyus segít a cicának világra hozni a kicsinyeit!
Példaértékű: 1300 sorsára hagyott kutyusról gondoskodik a 4 önkéntes asszony! (fotók)
Cuki fotók: Különleges pofit kapott a sorstól ez a kutyus!
Évekre börtönbe kerülhet Árpa Attila!
11 éves kora óta 500-an erőszakolták meg, a rendőrök annyit mondtak, hogy ő választotta ezt!
Megszólalt az apa a borsodi csecsemőgázolásról: Ahogy belenéztem a babakocsiba, összetört a szívem...
Külön youtube csatornát indított a férfi a kertjében ólálkodó cuki kis tolvajnak! (videó)
Szívszorító: Egyszerre 6 kutyus rohant a mentőautó után, hogy elkísérjék a gazdijukat a kórházba! (videó)
Cuki videó:_Ennivaló, ahogy a két golden retriever szülő felügyel a picikre!
Látod milyen szomorúak? Segíts egy megosztással ezeknek a kedves beaglek-nek szerető otthont találni!
Különleges barátság: Sam a bengáli macska és Pip, a vidra! (videó)
Cuki videó: Hallgasd meg Te is, hogy énekel az új-guineai éneklő eb!
Furgonban rekedt két medvebocs! Dudálással kértek segítséget! (videó)
Tragédia Baktakéken: Régi barátja gázolta halálra Sándor 8 hónapos kisbabáját!
Fogóval csonkította meg saját fia nemi szervét a kegyetlen anya!
13 évesen esett először teherbe, most 21 gyerekük van és továbbra sem állnak le!
Ezt látnod kell! - megrendezték a nyúl és a teknős futóversenyét!

thenews.hu
Gazdikereső: Segíts egy megosztással Cukinak, aki tele szájjal is tud ugatni!
Ilyet se látni mindennap: Szarvast találtak a ruhaboltban!
Cukiság: Csupaszpofájú tamarin született a Szegedi Vadasparkban!
Szuper hír: Több 100 kutyus talált haza a kutakon található chip-leolvasóknak köszönhetően!
Öt hónapos kisfiút gázoltak halálra a járdán Borsod megyében!
Tragédia a nagykátai iskolában: Szakmai gyakorlat közben halt meg egy diák!
Szívszorító videó: 5 éve minden nap kimegy elhunyt gazdija sírjához a hűséges kutyus!
Ezen bepisilsz! Vajon ki falt fel egy zacskónyi macskaédességet? (videó)
Szívszorító videó: Sérült cicát ment meg hangos ugatásával ez a kutyus!
Démoni dolgot látott 6 éves kisfia szemében az apa, forró vízbe nyomva ölte meg!
Szívmelengető videó: Cicamama fogadta örökbe az árva süniket!
Megható videó: Anyakutya kért segítséget a mélyben ragadt kölykei megmentéséhez!
Cukiság: Társat kapott a sivatagi róka Nyíregyházán!
L.L. Juniornak elege van: Anyák tucatjai szapulnak a közösségi oldalakon!
Segíts egy megosztással! Gazdijai keresik az eltűnt Paulát! 250 ezres nyomravezetői jutalom!
Meglehetősen későn, de elindult Afrikába a fiatal kecskeméti gólya!
Apa azt mondta, hogy nem akar macskát! Aztán cicaszitter lett!
Így várta a kórházi ágy mellett ülve a hűséges kutyus az elhunyt gazdáját! De végül minden jóra fordult! (fotók)
Megrázó részleteket mesélt édesanyja az Óbudán meggyilkolt Nikolettáról!
Tragédia Ásványrárón: Az autó alvázán vonszolta az elütött Józsefet a díjugrató! (megrázó fotók)
Minden nap betakarta magát a kis csivava, hogy végre örökbe fogadják! Így is lett! (fotók)
A legszuperebb kávézó: Itt egyszerre 12 Corgi szórakoztatja a vendégeket! (fotók)
Cuki videó: Imád cicákkal játszani és ölelkezni a kutyaviadalokból megmentett pitbull!
Cuki fotók: Elvesztette a szemeit ez a kiskutya, de már boldog és igazi világsztárrá vált!
Szívszorító: Ez a kép mentette meg a két kutyus életét!
Segíts neki egy megosztással! Az Illatos úton vár egy szerető gazdira ez a gyönyörű doromboló!
Megható történet: 4 év után került meg az elveszettnek hitt husky!
Cuki videó: Kíváncsi őzgida kukkantott be a fehér gólyák fészkébe!
Cuki fotók: Kismamafotózást kapott a mentett kutyus!
Úgysem akartam ezt a k***tt gyereket! - Cigivel a szájában lóbálta kisbabáját az őrült nő! (videó)
Felkavaró videó: A zebrán gázoltak el egy kislányt Miskolcon!
Segíts egy megosztással! Eltűnt Luna a szombathelyi Sárvár utca környékén!
Megható videó: Befekszik a gondozója ölébe a kiselefánt!
Vidragyereket mentettek Soroksáron az állatvédők! (fotók)

thenews.hu

minden amiről beszélnek
Megölt egy 14 éves lányt egy szélviharban leszakadó faág Nyitrán!
Fejbe lőtte ismerősét egy 19 éves srác Pécsen!
Édesanyját és édesapját akarta megöletni a székesfehérvári tini!
Szívszorító: A végső percekig kitartott elefántbarátja mellett a kutyus!
Példaértékű: Kutyák, cicák százait mentette már meg a mosonmagyaróvári házaspár!
Kiválasztotta magának: A lány ajtajában jelent meg a menhelyi kutyus, akit pár napja szalonnával etetett!
Segíts Tücsöknek, az elütött kiscicának mielőbb meggyógyulni!
Mindenhol cica van: Ciprus, a macskák szigete!
Álmában érte a halál a 14 éves lányt! Felrobbant mellette a párnán a töltőre tett telefonja!
Farakás nyomta agyon a 6 éves kislányt!
Borzalom Óbudán: Összeroncsolták a fejét és maró anyaggal öntötték le a holtan talált nőt!
Meghalt a 11 éves Szita Bence utolsó gyilkosa is a börtönben!
Segíts egy megosztással! Keresik a kutyus kedvenc plüssét, ugyanis ellopta egy varjú a XVI. kerületben!
Megható videó: Három év után találkozott elveszettnek hitt kutyusával a férfi!
Páratlan látvány: Fecsketömeg gyülekezett Székesfehérvár mellett!
Gazdájuk szorongását csökkenti ez a cuki sün és kutya barátja!
Szuper kezdeményezés: Hidat építenek a kihalás fenyegette pumáknak Dél-Kaliforniában!
Vicces videó: A pimasz papagáj mindent elkövet, hogy próbára tegye macska pajtása türelmét!
A nő örökbefogadott egy kutyust, a kutyus pedig egy cicát!
Születésük óta együtt alszanak: A kislány és az ő cicája!
Tragédia a csányi óvodában: Lincshangulat uralkodik a faluban! (videó)
Tizenéves fiaival fürdik együtt az anya, kiakadtak a netezők!
Kérlek Oszd meg! Érden találták ezt a félős kutyust! Eredeti gazdáját keresik!
Nézd meg, hogyan kosarazik a Budakeszi Vadaspark hiúza! (videó)
Egy barátságos fehér delfin hozta vissza a férfinek a vízbe ejtett kameráját! (videó)
Videón a cuki budapesti hangyászsüngyerek!
Cuki videó: Amikor a kis buldog találkozik a nagy buldoggal!
Hatan támadtak meg egy nőt Budapesten, lövés is dördült!
Óvodai tragédia: Édesanyja végignézte a 6 éves Mercédesz haláltusáját!
Cuki videó: Hatalmas ölelésekkel halmozta el a turistát a fiatal elefántfóka!
Cuki videó: A barátságos kacsa szeretete megváltoztatta a depressziós kutyus életét!
Gáspár Evelin: Intelligens nőnek tartom magam, a cigányok státuszát tökre felhúztuk!
Törvényi szabályozás: Demcsák férjének 1 hónapon belül el kell hagyni az országot!
Cuki videó: Tábornokká léptették elő az edinburghi állatkert pingvinjét!
Cuki videó: Mindennap begyalogol a városba az idős kutya, hogy üdvözölje az embereket!
Két nő szex játékokkal erőszakolt meg egy 19 éves fiút!
Tragédia: Meghalt egy 6 éves kislány a Heves megyei óvodában!
Szívmelengető: Együtt talált végleges otthonra az elválaszthatatlan kutyapáros! (fotó)
Az emberi szívtelenség határtalan: Lakatlan szigeten tették ki a hét kiskutyát, de szerencsére rájuk találtak!
Cuki fotók: Garfield megelevenedett és a gondozói szerint igazi szeretetgombóc!
Már több mint 20 autóval szexelt Gergő!
Eltörte 6 hónapos kisfia karját egy ötvöskónyi férfi, mert a kicsi sírt!

thenews.hu