Budapest     2020-09-19   Csatlakozz hozzánk facebookon
Bemutatjuk Zserbót, a legfiatalabb drogkeresõ kutyát Magyarországon! 
A magyarországi BVOP szolgálati állat tartományba érkezett egy új jövevény, aki még csak 11 hetes, de már most észrevehetõ, hogy egy kiváló kábítószer-keresõ kutya lesz belõle. A Zserbó névre hallgató kutyus kiképzése a Váci Fegyház és Börtön kutyakiképzõ központban zajlik.

A börtönökben egyre nagyobb szerepet kap a megelõzés és felderítés, melyben a kiképzett kutyusok segítenek a börtönõröknek. A szervezet még a tavalyi évben indította el a “kölyökkutya programot” melynek keretein belül a feladatra alkalmas kölyökkutyákból nyomkövetõ és kábítószer-keresõ kutyákat faragnak.

A bv. kutyái egyre több tiltott anyag felkutatásában segítenek az õröknek és képesek az új pszichoaktív anyagokat is kiszagolni.

Engelsdörfer Dávid bv. fõtörzs-õrmester, Zserbó gazdája már 10 éve dolgozik ebben a szakmában, de a kutyákkal csak 8 éve foglalkozik. Ez idõ alatt rengeteg kutyusból képzett ki profi kábítószer-keresõt és nyomkövetõt.

Sok sikert kívánunk Zserbónak! Reméljük, hogy õ is részese lehet a bûnüldözésnek és minél több rossz fiút elkap.
Ez is érdekelhet:
                             
Ezek érdekelték olvasóinkat leginkább
Botrány: Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatása közben, megszólalt a színésznő
Öngyilkos lett a gyönyörű időjós: halála előtt ezt írta a Facebookra
Botrány a bíróságon: Kiborult a tárgyaláson Bíró Ica (videó)
Hatalmas vitát váltott ki a cicusok között az IKEA-ban vásárolt aprócska babaágy
Bizonyára nagyon kényelmes is, ezért érdemes volt érte állandóan harcolni. A gazdi, Ryoko Komine nem is gondolta, hogy ennyire nagy sikert arat három macskájánál az IKEA-ban vásárolt apr...
  
Csodálatos videón egy mesebeli élőlény
A természetben ritkán találkozhatunk vele, mert bujkál előlünk, ezért megmutatjuk itt mennyire cuki. A menyét közeli rokona ez a kistestű ragadozó. Alapból barnás-vöröses a bundája, a...
  
Sokkoló barbárság: A részeg nagypapa kilógatta két éves unokáját a 4.emeletről (videó)
Rettenetes pillanatok egy szibériai panelben. Tragédiát előztek meg a rendőrök az oroszországi Szurgutban. Szeptember 14-én a szibériai város Kukujevickij nevű utcájában az egyik panelé...
  
Cuki videó: Láttál már nyuszit takarítani?
Ha eddig még nem, akkor most fogsz! Bini igen rendes nyuszi, lelkiismeretesen porszívóz fel maga után. Azt hiszed ilyen csak a mesékben van? Tessék itt a bizonyíték: