TheNews
            KEZDŐLAP      FELIRATKOZÁS  
2019. december 9. hétfő, Natália
Ceglédi tragédia: Halálra gázolta a 18 éves lányt a száguldozó BMW-s!
Forrong Cegléd, egy 18 éves lány halt meg húsvét előtt a belvárosban, elütötte egy gyorsan hajtó BMW-s. Helyiek hiába könyörögtek a városvezetésnek és a rendőrségnek, hogy az évek óta zajló száguldozásnak vessen véget, érdemi intézkedések mégsem történtek.

Óriási a felháborodás a ceglédiek között egy a húsvét előtti éjszakán történt tragédia miatt. A belvárosban, az egyik fő utcán április 20-án éjfél előtt pár perccel egy BMW-s elütött két fiatalt, akik egy – amúgy jól kivilágított – útkereszteződésnél keltek át az úton. A helyszínelési felfestések és helyiek elmondása alapján az egyik elgázolt, egy 18 éves lány 30-40 métert repülhetett, és szörnyethalt, barátja többszörös töréseket és belső zúzódásokat szenvedett. A gázoló egy 22 éves, szintén helyi férfi, akinek apjával közös biztonsági, vagyonvédelmi cége van, helyiek elmondása szerint gyakori szereplője az esti-éjszakai száguldozásoknak a városban. Azt is hallottuk, hogy az életben maradt sérült és a gázoló egy csapatban fociztak, az áldozat és az autó egyik utasa pedig osztálytársak voltak.

Különösen azért vannak sokan feldúlva a 40 ezres Pest megyei városban, mert évek óta megy arrafelé a száguldozás – hiába van a baleset melletti következő utcában a rendőrség épülete –, egy éve környékbeliek között aláírásgyűjtés is volt, átadták a petíciót a helyi rendőrkapitánynak és a polgármesternek, kérve őket, hogy fékezzék meg az életveszélyes gyorshajtást. Noha Takáts László fideszes polgármester akkor azt ígérte, napi szintű egyeztetés lesz a rendőrség és a városvezetés között, és már akkor voltak ötletek a probléma kezelésére, érdemben nem történt semmi.

És mintha ismétlődne a forgatókönyv. A mostani gázolás után két és fél héttel, május 8-án szerdán széles körű egyeztetést tartottak a polgármesteri hivatalban a mentők, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a helyi közútkezelő, a Magyar Közút, a Volánbusz, a városgazdálkodási cég, a közterület-felügyelők, a kerékpáros egyesület és a város vezetése részvételével, és arra keresték a megoldást, hogyan lehetne csökkenteni a Kossuth Ferenc utcai forgalmat, illetve annak sebességét.

Takáts polgármester azt mondta, most minden érintett véleményére és ötletére szükség van ahhoz, hogy megoldást találjanak a hasonló esetek elkerülése érdekében.

A Facebook-bejegyzéshez érkezett hozzászólások is tükrözik a lakosok dühét az eddigi tétlenség miatt.

A tragédia után a rendőrség és a polgármesteri hivatal is igyekszik bizonygatni, hogy megtettek minden tőlük telhetőt. Ám hiába kértük jó előre, hogy beszélhessünk a rendőrségtől és a városvezetéstől valakivel, és kamera előtt tehessünk fel kérdéseket, kérésünket nem teljesítették, sőt a polgármester telefonon sem szánt ránk öt percet sem. Mint ahogyan a jegyző és az alpolgármester is elérhetetlen volt számunkra, pedig jártunk a hivatalban. A rendőrségen meglepődtek, hogy beállítottunk egy munkanappal az után, hogy közölték velünk, nem kívánnak kérdésekre válaszolni. Török Csaba rendőrkapitány helyettese, Bori Zoltán ügyelt arra, ne kameránk előtt közölje munkatársunkkal, hogy semmire nem válaszol.

A polgármesteri hivatal azt kérte, hogy írásban tegyük fel kérdéseinket, de végül azokat is megkerülték. Szerettük volna megtudni, pontosan mit tett az önkormányzat, a polgármester, az alpolgármester és a jegyző az elmúlt egy évben, az aláírásgyűjtési petíció átvétele óta a belvárosi száguldozás meggátolása érdekében, és kértük, hogy dokumentumokkal, jegyzőkönyvekkel igazolják állításaikat. Ugyancsak szerettük volna megtudni, mi akadályozta őket, hogy hathatós intézkedéseket tegyenek. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a gázoló cégével, illetve a család céges érdekeltségeivel van-e, volt-e szerződése a városnak, városi intézményeknek az elmúlt pár évben.

Az önkormányzat ezekre érdemben nem válaszolva egy közleményt adott ki. Ebben azt írják egyebek mellett, hogy az önkormányzat hosszú évek óta eltökélt a közbiztonság, közlekedésbiztonság terén és lehetőségeihez mérten tesz is annak jobbítása érdekében. Havonta közbiztonsági egyeztetés zajlik a városban a rendőrség bevonásával. Az ott elhangzott javaslatokat az önkormányzat minden esetben megvizsgálja, és amennyiben lehetséges, intézkedik is.

A rendőrségnek átadták a baleset utcájában levő – a térinformatikai rendszerben is nyomon követhető – négy közterületi kamera felvételét. A teljes közleményt a város honlapján olvashatják, ahogyan egy másikat is.

Előbbinek része az is, amilyen irányba a polgármester jól érezhetően el akarja vinni a folyamatot. A baleset utáni első munkanapon is elsősorban a helyi rendőrségre tolta a felelősséget, jelentést kért a kapitánytól, hogy pontosan milyen intézkedéseket hozott a rendőrség a száguldozókkal szemben. A közleményben is azt írja a városvezetés, hogy nem érkezett olyan kérés a kapitányság részéről, amelyet az önkormányzat ne teljesített volna. Az érintett útszakaszra vonatkozóan sem érkezett eddig forgalomcsillapító eszköz telepítésére konkrét javaslat a szakmai szervektől.

Mindenesetre a tragédia után az önkormányzat hirtelen előhúzott 10 millió forintot a tartalékból, egy civil autót a rendőrség rendelkezésére bocsát, amiből lehet traffipaxozni a baleset utcájában is fél éven át, és az emiatti rendőri túlórákat az önkormányzat állja. Helyiek azt mesélték a 24.hu-nak, hogy a baleset után szinte minden este látnak ott a tragédia utcájában rendőröket, ami nem volt szokványos látvány a gázolás előtt.

A rendőrségtől is szerettük volna megtudni a baleset részleteit, és azt is, hogy a helyiek elmondása szerint évek óta ott zajló esti száguldozás ellen miért nem lépett fel érdemben a rendőrség. A gázoló nincs előzetes letartóztatásban, gyanúsítás sincs még, halálos közúti baleset gondatlan okozása gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság. Emellett csak annyit közölt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy a megkeresésében megfogalmazott azon állítást, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság tudomására hozott, vélelmezett jogsértések terén nem történt érdemi intézkedés, határozottan cáfolom. A Ceglédi Rendőrkapitányság a közlekedésrendészeti ellenőrzések, beleértve a sebességmérések helyszíneit, az aktuális közlekedésbiztonsági helyzethez igazodva határozza meg, ahogyan azt tette eddig is. A rendőrök eddig is megtették a szükséges intézkedéseket minden tudomásukra jutott jogsértés esetében, és ezután is fel fognak lépni minden, a hatályos jogszabályok által biztosított eszközzel és módszerrel a további balesetek számának csökkentése, és a közlekedésbiztonság növelése érdekében.

Próbáltunk beszélni a gázolóval, az apja fogadott minket, de nem tette lehetővé, hogy a fiát kérdezzük, és ő sem kívánt nyilatkozni. Ahogyan a két elgázolt fiatal családja sem.

Forrás: 24.hu
Hat és fél évet várt gazdára a menhelyi kutya!

Ezt tedd a madáretetőbe, minden téli vendég örülni fog!

Albínó őzet videóztak Fertőszentmiklós közelében!

Követendő példa: Egy jamaicai nyomortelepről mentette ki a kiskutyát a tinilány!

Meghalt a nyaraláson a háziorvos: Néhány órával a landolás után Ilona már nem élt!

Segíts egy megosztással megtalálni a gazdit! A 18. kerületben találták ezt a kis spicc kutyust!

Szuper hír: Gazdis lett Rocky, a neszmélyi háztűzben elárvult kutyus!


Medvét vett videóra a vadkamera az Aggteleki Nemzeti Parkban!

Cuki videó: Kávéspoharat cipel a patkány a metróban!

Hat és fél évet várt gazdára a menhelyi kutya!
Ezt tedd a madáretetőbe, minden téli vendég örülni fog!
Albínó őzet videóztak Fertőszentmiklós közelében!
Követendő példa: Egy jamaicai nyomortelepről mentette ki a kiskutyát a tinilány!
Meghalt a nyaraláson a háziorvos: Néhány órával a landolás után Ilona már nem élt!
Segíts egy megosztással megtalálni a gazdit! A 18. kerületben találták ezt a kis spicc kutyust!
Szuper hír: Gazdis lett Rocky, a neszmélyi háztűzben elárvult kutyus!
Medvét vett videóra a vadkamera az Aggteleki Nemzeti Parkban!
Cuki videó: Kávéspoharat cipel a patkány a metróban!
Cuki videó: Álmában táncol a pöttöm cicus!
Magyar horrornagyi: A kanapén ült a 3 éves kislány széttett lábbal, a nagyi meg a két lába közt puszilgatta!
Te f*szrágó büdös g*ci, ezt kell szagolni? - Őrjöngő férfi rúgta le a hajléktalant a 47-es villamosról! (videó)
Cuki videó: Először merészkedik a vízbe a mentett kisvidra!
Megható történet: Rudi bácsi, a négy lábon járó csoda!
Szuper hír: Lézeres szemműtét után újra visszaengedték a természetbe a ritka baglyot!
Vizslát mentettek a vízi rendőrök a Dunából!
700 km-t repült egy nap alatt Zsuzsanna, a jeladós bíbic!
Öngyilkosság az Óbudai Egyetemen: Kiugrott egy diák a 4. emeletről!
Sokkoló: Hármast kapott, ezért hátba szúrta tanárnőjét a győri diák!
Az abádszalóki rendőrök segítettek ennek a kiskutyának szerető otthont találni!
Meglépett otthonról Sanci, a papagáj, darus kocsival szedték le a fáról!
Felháborító: Kiskunhalas megtiltja a kóbor állatok etetését közterületen!
Hát szia! – mondja a cica, ráadásul déli akcentussal!
Videón, amint két férfi agyba-főbe veri egymást a Fogarasi úton!
Több száz alkalommal feküdt le fia 15 éves barátjával!
Segíts egy megosztással: Ez a pici cica az Illatos úton várja szerető gazdiját!
Felhívás: Hétvégén Állatok Karácsonya a Noé Állatotthonban!
Elképesztő: Kettős életet él ez a cica!
Három nap után került elő egy rókalyukból a kiskutyája!
Cuki videó: Földhöz fagyott játékát igyekszik újraéleszteni a kutyus!
Pataky Attila: Engem szeret és átölel az univerzum!
Fejér megyei tragédia: Ezt tették Zsolttal, hogy ne tudjon tiltakozni a kötözés ellen!
Segíts egy megosztással! A 18. kerületben találták ezt a pici kutyust!
Cuki videó: Csukló kispanda az internet kedvence!

thenews.hu

minden amiről beszélnek
Viccből összekötözték a kocsmában, reggelre halálra fagyott a négygyermekes Zsolt!
Albertirsai horror: Elásott élettársán viccelődött Zoltán!
Segíts egy megosztással Foltosnak, ennek a fiatal, szeretetreméltó kutyafiúnak szerető gazdit találni!
Black Friday másképp: gondolj a gazdátlan fekete állatkákra is!
Figyelem: Súlyos mérgezést is okozhat a csokoládé kakaótartalma a kutyáknál!
Követendő példa: Holland nagymamák varrnak apró kesztyűket a megégett koaláknak!
Cukiság: Ilyen amikor egy kutya hajol ki az autóból a rendelésért!
Holtan találták az idős nőt az otthonában, de még hátborzongatóbb, ami a fagyasztóban volt!
Hiába tiltották el a vezetéstől, Demcsák ismét a volán mögött ült jogsi nélkül! (videó)
Szuper kezdeményezés: Sörösdobozokra kerültek rá a gazdira váró kutyusok fotói!
Követendő példa: Betiltják az elefánton való túrázást a kambodzsai romvárosban!
Megnyílt Oroszország legszúrósabb, de legbájosabb kávézója! (videó)
Magyarok mentettek halálra ítélt spanyol agarakat! Mostanra mindenki szerető családban éli az életét!
Ez a tenyérnyi kis cukiság bújt elő a tojásából Debrecenben!
Botrány: Bea asszony és a lánya bement ordibálni a salgótarjáni kórházba!
Horror Albertirsán: Innen ásták ki a halott nőt!
Segíts egy megosztással! Pici az Illatos úton van, 1 éves és gazdát keres!
Csodálatos állatvilág: A teste melegével óvta meg a kutyus a fagyhaláltól az apró kiscicákat!
Videón a szarvas, aki valahogyan betévedt a lakásba!
Eldobott hűtőkből készít cicaházakat a kóbor állatoknak, hogy ne fázzanak!
Szívszorító videó: Majdnem kiásta halott gazdáját a sírból a hűséges kutyus!
Megszólalt a Gáspár Győzőék autójának csapódó kocsi sofőrje!
Elásott női holttestet találtak egy albertirsai pincében!
Elise kölykei már gazdira találtak, segíts neki is egy megosztással szerető otthont találni!
Londonból egész Dél-Koreáig utazott egy nő, hogy megmentse a kutyust!
Csodálatos állatvilág: Ez a kutya kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat!
Te is segíthetsz: Önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet!
Követendő példa: Szövetségi bűncselekmény lett az Egyesült Államokban az állatkínzás!
Cuki videó: Kutyus nevelte fel az elárvult borzokat!
Gyász: Elpusztult a koala, amit nemrég egy nő mentett ki a tűzből!
Tatabányai szuperkutya lett Európa legjobbja!
Kiderült a cicájukról, hogy valójában egy puma! (videó)
Szörnyű tragédia: holtan találtak két csecsemőt egy felforrósodott kocsiban!
Beleszeretett az őt megbírságoló rendőrnőbe Sándor, majd később halálosan megfenyegette!
Súlyos autóbalesetet szenvedett az éjjel Gáspár Győző és családja!
Kegyetlen emberek: Órákkal azelőtt dobták ki a kutyust, hogy 12 kölyköt hozott világra!
Egy emu csatangol Nyírpazony és Kabalás között a határban! (fotók)
Csodálatos videó: Közel 3000 rénszarvas vonult dél felé a tél elől az autóúton!
Csodálatos állatvilág: Különleges barátság szövődött a zsiráfbébi és a kutyus között!
Ilyet még nem láttál: Egy órán át körözött egy labrador egy autóval! (videó)
Kunszentmártoni tragédia: megszólalt Sándor, a kezében halt meg a gyermek!
Már az egyház is érintett a brutálisan meggyilkolt Viola ügyében?

thenews.hu
Segíts egy megosztással: Ez a 2 hónapos kis csöppség az Illatos úton várja szerető gazdiját!
Hatalmas érdeklődéssel fogadták a róluk szóló mesekönyvet a Nyíregyházi Állatkert gyűrűsfarkú makijai!
Cuki: Minden este átszökik a szomszéd gyerekekhez a kutyus, hogy velük pancsoljon!
5 év után 1930 km-rel arrébb találták meg az elveszettnek hitt cicájukat!
Ritkaság a köbön: hármas ikerborjak születtek a tehenészetben! (fotók)
Szuper kezdeményezés: Különleges öltözékkel védenék meg a katonai kutyák hallását!
Horror Kunszentmártonban: 19 centis pengét vágott 3 éves kisfiába Júlia! (videó)
Döbbeneteset tévedtek a végrehajtók Bíró Ica kilakoltatásakor!
Segíts egy megosztással! SOS vérre lenne szüksége Dodó kutyusnak!
Tündéri videó: Nem tud ébren maradni a kiscsibe!
Gyász: Elpusztult az utolsó szumátrai orrszarvú Malajziában!
Cuki videó: Önfeledten ugrándozott a róka a kertbe kirakott trambulinon!
Követendő példa: Hőfüggönyös kis házakat készít rászoruló cicáknak Csaba! (fotók)
Brutálisan megvertek és megtapostak egy terhes nőt! (videó)
Fiatal férfi nyitott tüzet a pécsi plázában!
Neki is jár egy szerető gazdi: Segíts egy megosztással ennek a pici cicának otthont találni!
Csodálatos állatvilág: Fiaként szereti a kis borjút a vak bölény!
Követendő példa: Anikó a saját udvarán alakított ki menhelyet a bajba jutott állatoknak! (videó)
Vicces sztori: Állandóan megszökteti a társait a menhelyi cica!
Charles, az utazó kandúr, aki fél Amerikát bejárta!
Sokkoló: 3 éve halott férfit találtak egy lakásban, ahol még égett a villany és szólt a rádió!
Pokoli rossz hírt kapott az orvostól Lagzi Lajcsi!
Reméljük csak elkószált és gazdája nagyon keresi: Rákosmenti eb az Illatos úton!
Ismerd meg Boo-t: menhelyről indult, majd ő lett a NAV egyik legjobb szolgálati kutyája!
Jószívű polgármester: Húsz kóbor cicát fogadott be az otthonába!
Megható történet Ásotthalomról: Kocsmában telel Matyi, a gólya!
Imádják a netezők Charlie-t, a Chaplin-bajuszos macskát! (fotók)
Durva: Videón, ahogy a luxusfeleség kukákat ürít és utcát seper a Népligetnél!
Újabb információk: Megszólalt a rendőrség a brutálisan meggyilkolt Violával kapcsolatban!
Igenis meg lehet csinálni: Hollandiában már nincs kóbor kutya!
Láttad valahol? Elcsavargott ez a cica a 16. kerületi otthonából!
Örömhír: Örökbe fogadták a világ egyetlen, fogságban élő barna óriáspandáját!
Kutatás: Hosszú távon okozunk stresszt kutyánknak, ha kiabálunk vele!
Kiderült: Gothár Péter a Katona József Színház szexuális zaklatója!

thenews.hu

minden amiről beszélnek
Járókelők találták meg Viola halálra vert holtestét!
Borzalom: felgyújtotta 12 éves társát egy 14 éves fiú!
Nagyon cuki: Törölközőbe csomagolva majszolja a banánt a megmentett kis denevér! (videó)
Kiváló környezetvédők: Rengeteg fát és erdőt köszönhetünk a mókusoknak!
Figyelem: A kutyus különleges bundája hívja fel a figyelmet egy veszélyes betegségre!
Kutatás: Ha szomorúak vagyunk, akkor zaklatott lesz a kutyusunk!
Tragédia: Idős férfi halt meg a pénztárnál a csömöri bevásárlóközpontban!
Segíts egy megosztással ennek az Illatos úti kiscicának szerető gazdit találni!
Szlovákiában is hatályba lépett a rendelkezés: Nem szerepelhetnek többé vadállatok a porondon!
Örömhír a Debreceni Állatkertben: Már másodjára születtek wallisi feketeorrú kisbárányok!
Cuki fotók: Virslit lopott hétfőn hajnalban a budapesti újságíró macskája!
Jó hír: Úszva partot értek a szeptemberi hurrikánban eltűnt tehenek! (videó)
Tragédia Václigetnél: A saját unokájuk érkezett helyszínelni a halálos balesethez!
Marian Cozma édesapja: Sztojka örökre maradjon börtönben!
Videón a szabolcsi csodaszarvas!
Plüssmacija segít átvészelni a nehéz időszakot a gazdára váró nyuszinak!
Álláskereső kutyusok elnevezésű akciót szerveztek, hogy gazdit találjanak az árva kutyusoknak!
Csodák igenis vannak: örökbe fogadta a két idős kutyust a magyar ápolónő, hogy megszépítse utolsó éveiket!
Újra rács mögé került a Marian Cozma meggyilkolása miatt elítélt Sztojka Iván!
Nem ismerős valakinek? Mikebudán találták ezt a kutyust, chipes, de nincs regisztrálva!
Megőrül a net a királyi megjelenésű cicáért! (videó)
Kutatás: A magyarok 77 %-a szerint otthonosabb a ház vagy a lakás, ha élnek benne négylábúak is!
Videó rögzítette a huncutságot: Segítő mancsot nyújtott tesójának a szökéshez!
Összefogtak az autósok az autópályán, hogy biztonságba helyezzék az ijedt kutyust!
Tragédia a sárvári fürdőben: másfél percig nézték a vendégek, ahogy a víz alatt megfullad a 3 éves kislány!
Döbbenet a budapesti iskolában: kővel verték fejbe, majd kavicsot nyomtak a 11 éves kislány szájába!
Segíts egy megosztással: Radírka testvére már gazdisodott, most ő is egy igazi otthonra cserélné menhelyi kuckóját!
Még Overdose sikerét is túl fogja szárnyalni - Ő Nacho, az új magyar csodaló! (videó)
Úgy fürdőzik apró kádjában a még apróbb tengerimalac, mint egy aprócska grófnő!
Mutatjuk a világ legkisebb szarvasát, aki mindössze 450 grammot nyom! (videó)
Cuki videó: Azonnal megörülnek egymásnak a parányi újszülött pingvinfiókák!
Eltörte osztálytársa arccsontját egy szegedi diák!
Még most sem akarom elhinni - Megszólalt a Szlovéniában elhunyt kamionos családja!
Segíts egy megosztással Lucának, ennek a 11 hónapos kislánynak szerető gazdit találni!
Örömhír: A legöregebb menhelyi kutya is otthonra lelt! (fotó)
Cuki videó: Sztár lett a kutyus, akinek egy kis farkinca nőtt a homlokán!
Cuki videó: pingvinek látogatták meg az idősotthon lakóit!
Csontsovány kutyákat mentettek ki egy tenyésztőtől Pécs közelében!
Tragédia: Debrecen legnépszerűbb Attilája vesztette életét a hajnali gyalogosgázolásban!
Megszólalt a brutálisan megvert bujáki nő: ő csak akkor nyugszik majd meg, ha elpusztít engem...
Minden megosztás számít: Ez a kedves barátságos szépség otthonra vár!
Önjelölt biztonsági őr lett a cica a boltban!

thenews.hu